Şair Nabi Paneli Yarın Akşam

24 Aralık 2012 12:05

UNESCO tarafından ilan edilen "2012 Uluslararası Şair Nabi Yılı" kapsamında Karaköprü Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliği tarafından yarın(Salı) saat 19.00’da Şair Nabi Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlenecek.  

UNESCO tarafından ilan edilen "2012 Uluslararası Şair Nabi Yılı" kapsamında Karaköprü Belediyesi ve Anadolu Yazarlar Birliği tarafından yarın(Salı) saat 19.00’da Şair Nabi Kültür Merkezi’nde bir panel düzenlenecek.


2012 Uluslararası Nabi Yılı kapsamında Şanlıurfa'da düzenlenen etkinliklerinPanel ayağı Araştırmacı-Yazar adil SARAÇ, Araştırmacı-Yazar Mahmut KARAKAŞ, Şair-Yazar ibrahimTEZÖLMEZve Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz ÇİFTÇİ’ninkatılımı, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet KARASEVDA’nınmoderatörlüğünde yarın(salı) akşamı saat 19.00’da Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


2012 Uluslararası Nabi Yılı kapsamında Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi ile Anadolu Yazarlar Birliği kısa bir süre önce Mehmet Kurtoğlu’nun "Meliküş-Şuara Yusuf Nabi" adlı eserini prestij kitap olarak yayınlayıp sanatseverlerle buluşturmuştu.


Nabi'nin bestelen eserlerinin ve şiirlerinin sunulduğu "Nağme ve Şiirlerle Nabi" isimli konser ve şiir dinletisi sanatseverlerin yoğun ilgisini çekmişti.


Edinilen bilgiye göre Karaköprü beldesinde yapılan bir amfi tiyatroya ve parka Şair Nabi adı verilerek şairin hatırası yaşatılmaya çalışılacak.


Ayrıca Şair Nabi adına düzenlenecek olan anıtın da son aşamada olduğu gelen bilgiler arasında.


Yapılan faaliyetlerin anısına karton bir levhaya şairin meşhur;


Sakın terk–i edepten, kuy–i mahbub–ı Huda’dır bu


Nazargâh–ı ilahidir, Makam–ı Mustafa’dır bu. Beyti yazılarak güzel bir hatıra bırakılacak.


Kamuoyunda Şair Nabi algısı oluşturmak için evlere gönderilecek olan 20 bin mektupla etkinlikler dizisi sona erecek.


Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi konuyla ilgili olarak şunları ifade etti:


“Avrupa toplumlarında ve diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı işlerinden ibaret olmadığının, kültürel ve sosyal belediyeciliğinin öneminin arttığının farkındayız. Bu bilinçle bir yandan şehri fiziki olarak imar etmekle, diğer yandan toplumu değiştirip dönüştürecek ve şehir ruhunu inşa edecek kültür ve sanat faaliyetlerine önem vermekteyiz. Bu bağlamda şair Nabi'yi memleketinde şanına yakışır bir şekilde andığımızı düşünüyor, panelimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum."


Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Necdet Karasevda programla ilgili şunları söyledi:


“Şiirleriyle geniş bir coğrafyada şöhret bulan, Urfa’mızın sıra gecelerinde şiirleri terennüm olunan, yakın zamanlara kadar ilimizde cuma salalarında minarelerden naatları okunan ve Urfalının zihninde Nabi Hazretleri olarak yer edinen şairimizin vefatının 270.yıldönümünü fırsat bilerek onu güzel etkinliklerle anmayı, gençlerimize bu değerli şahsiyeti tanıtmayı vazife bildik. Tüm etkinliklerimizin son aşaması olan panelimize tüm halkımızı bekliyor, umarım bu çalışmalarla bir nebze de olsa Şair Nabi hazretlerine karşı vefa borcumuzu ödemiş oluruz.”


Şair Nabi Paneli


25.12.2012


Saat:19.00


Yer: Şair Nabi Kültür Merkezi


Haber:Ali ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS.NET