Güzel Sanatlar "DURMAZ"!..

15 Kasım 2012 18:29

URFAPRESS yazarı Ali ÇİZMECİOĞLU yazdı..."Artı ,yılda ,her bölüme sadece ve sadece en fazla 30 öğrenci alınıyor,fakat yetenekler sınırlı kalırsa kontenjanı bile doldurmadan kayıtlar kapanıyor...İşte o yazı.. 

Türkiye'de sadece ve sadece 38 tane olan Güzel Sanatlar Lisesi Urfa'da kurulduğundan buyana çok önemli işlere imza attı.

Yıllar içerisinde bu okula hizmet veren çok değerli Müdürler,Müdür Yardımcıları ve Öğretmenler hizmet verdiler...Ben buradan hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


Urfa Güzel Sanatlar Lisesi,şimdiki adıyla Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi uzun yıllar içinde çok mezun vermiş,bu mezunlarının çok büyük bir bölümü ise üniversitelere girmiş,hatta mezun olmuş ve şimdi Urfa'da Türkiye'nin çeşitli illerinde öğretmen olarak görev yapmaktalar.Yani bu lise en fazla başarılı olan bir lise ve eğitim dalı...


Uzun yıllar önce 2 çocuğum Güzel Sanatlar Lisesinde okudu...Biri Müzik diğeri ise Resim dalında başarıyla okullarını bitirdiler...Şimdi ise küçük oğlum aynı okulun Müzik Bölümünün son sınıfında..Yani anlayacağınız ben Güzel Sanatlar Lisesiyle yıllardır içli dışlıyım.Hatta şuanda bile okulun Aile Birliği Başkanlığnı sürdürmekteyim.


Okul bu kadar başarrulıyken bundan önceki yıllarda üst düzey yöneticilerimiz maalesef bu önemli okula yeteri kadar destek vermediler.Son zamanlarda biraz daha önemsenmeye başlandı.Önemseyen idarecilerimize ayrıca teşekkür ediyorum.


O kadar özel ve hassas bir okul ki,bütün öğrencileri seçme öğrenciler..Yani yetenek ve terbiye ön plana alınıyor...Özel sınavlarla giriliyor..Artı ,yılda ,her bölüme sadece ve sadece en fazla 30 öğrenci alınıyor,fakat yetenekler sınırlı kalırsa kontenjanı bile doldurmadan kayıtlar kapanıyor...İşte o derecede önemli bir okul.


Yeni binası tıpkı mini bir Üniversite Kampüsü gibi...Yatılı bölümü dde var ama yatılı bölümünde genelde başka liselerde okuyan öğrenciler çoğunlukta.Bu da okulda çok önemli sıkıntılar yaşatıyor...


Öğretmen ve hizmetli sayısının azlığı had safhada....Bazen bütün çabalara rağmen okul idaresi ve öğretmenler yetersiz ve dolayısıyla çaresiz kalıyorlar..


Buna Sn.Valimiz Celalettin Güvenç ve Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Ahmet Pala'nın bir el atması lazım.Çok kısa zamanda Okul İdaresi ve Okul Aile Birliği olarak Sn.Valimizi ve Sn.Pala'yı ziyaret edecek ,güzellikleri paylaşacak ve de sorunlarımızı anlatacağız.


Güzel Sanatlar Lisesi yıllarca Urfa'da en önemli etkinliklerde baş rol oynamış ve hepsinin altından da başarıyla çıkmıştır.Bütün önemli etkinlikleri inanılmaz bir çalışma sergileyerek başarmış takdir almış,fakat üst düzey yöneticilerimizden bir takdir,tebrik görmemiştir.Bu defa Sn.Güvenç ve Sn.Pala bu okula hakkettiği desteği vercektir ,ben buna inanıyorum.


Okulla ilgimin geçmişi uzun yıllara dayanır.


Bu yıllar içinde çok değerli öğretmen ve idarecilerle çalıştık.Ben ve velilerimiz inanın çok memnunuz.İşte bu noktada en son,10.Kasım büyük ATATÜRK'ü Anma gününde çok mükemmel bir anma töreni yapıldı.Ben obu etkinlikleri düzenleyen başta okul müdürü Sn.Zeki Şamil'e,Müdür Yardımcısı Sn.Ahmet Harmancı'ya ve diğer idarecilerimizin yanında ,başta Sn.Mehmet Emin Altıngöz ve Sn.Tamer Durmaz'a çok teşekkür ediyorum.


Tamer Durmaz deyince "bir öğretmen nasıl olmalı" resminin içerisine eksiksiz konulacak bir öğretmen resmi olarak Tamer Durmaz'ı çok rahatlıkla koyabilirsiniz.Mehmet Emin Altıngöz ve Tamer Durmaz o okulda hem bir baba,hem bir anne,hem bir öğretmen,hem bir arkadaş hem de bir dost olarak öğrencileriyle yaşıyorlar.


Okula gelmeyen bir öğrencinin ailesine,velisine anında ulaşıp bilgilendiriyor ve yönlendiriyorlar..Bu özellikleri onları öğrencilerin sevgilisi yapıyor.Yani biz veliler ve öğrenciler bütün öğretmenleri seviyoruz,onlar da bizi ve çocuklarımızı çok seviyorlar.Birgün zamanınızı ayırın,okula gidin,okulun yöneticileri ve öğretmenleriyle görüşün,okulu inceleyin inanın şaşıracaksınız...


Zaten 10.Kasım'da orada yüzlerce veli ve başka okulların idarecileri öğretmenleri vardı,herşeyi çok net gördüler.


Ben buradan başta okul idaresine,bütün öğretmenlerine ve özellkikle etkinlikleri başarıyla sunan Sn.Mehmet Emin Altıngöz ve Sn.Tamer Durmaz'a çok teşekür ediyorum.Aynı duyarlılığıda Milli Eğitim Müdürümüzden ve Sn.Valimiz Celalettin Güvenç'ten bekliyor ,gerçekleşeceğinede inanıyorum.


Bu kadar mükemmel bir okul ve bu kadar mükemmel öğretmen ve öğrencinin olduğu bu okula ilgi bekliyorum.


Hele bir Tamer Durmaz varki,onun için diyorum;Güzel Sanatlar "DURMAZ"..