72. KOĞUŞ SAHNELENDİ

14 Ekim 2012 09:07

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl da perdelerini sanatseverler için açtı ve sezona “Merhaba” dedi. 

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl da perdelerini sanatseverler için açtı ve sezona “Merhaba” dedi.


     Şair Nabi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen “72. Koğuş” adlı tiyatro oyunuyla perdelerini sanatseverlere açan Şehir Tiyatrosu Oyuncularının performansı izleyenlerin takdirini topladı.


     Orhan Kemal’in kaleme aldığı oyunun yönetmenliğini yine Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı yaptı.


      2 perdeden oluşan ve ücretsiz sahnelenen “72. Koğuş” adlı tiyatro oyunu sanatseverler tarafından yine ilgiyle izlendi. Oyunun sahnelendiği Şair Nabi Kültür Merkezi önünde uzun kuyruk oluşturan sanatsever saatler öncesinden salonda yerlerini aldılar.


     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve bazı kamu kurum ve kuruluş amirlerinin izlediği oyun davetlileri bazen güldürdü bazen de duygulandırdı.


     1941 yılında bir cezaevindeki 72 numaralı koğuşta bulunan ve "adembaba" olarak nitelendirilen, yoksul, toplum tarafından dışlanmış (suçlu) insanlar arasındaki "Kaptan"ın ve çevresindekilerin umutları, umutsuzlukları, özgürlüğe olan hasretleri, aşkları ve çelişkileri, iyimserlikleri, insanlığını yitirmemeye çalışmanın kavgasının yansıtarak anlatılmaya çalışıldığı sahneye ustaca uyarlayan Şehir Tiyatrosu Oyuncularının performansı izleyenlerden alkış aldı.


     Tiyatro oyunlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı, kendilerini yalnız bırakmayan başta Vali Güvenç ve Başkan Fakıbaba’nın nezdinde tiyatro severlere minnettarlık duyduklarını söyledi.


    Sanata verilen değerden dolayı bir Urfalı olarak mutlu olduğunu ifade eden Başkan Fakıbaba ise amatör olarak başladıkları tiyatroda bugün profesyonel bir şekilde oyunlar sahnelediklerini kaydetti.


   Fakıbaba, “Urfalı hemşehrilerimize kültür ve sanat alanında bu hizmeti vermek bizleri mutlu ediyor. Oyunlara gösterilen ilgi bizleri derinden mutlu etmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


     Oyunun sonunda Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı’ya Şanlıurfa Belediyesi adına bir şükran plaketi takdim eden Vali Celalettin Güvenç ise tüm oyuncuları içtenlikle kutladığını söyledi.