Tiyatrocularımız "PERDE" Diyor

13 Ekim 2012 11:27

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu 13 Ekim 2012 Cumartesi saat 13.00 da perdelerini açıyor. 

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu 13 Ekim 2012 Cumartesi saat 13.00 da perdelerini açıyor. Öğlen saatinde çocuklar için sahne alacak “Masal Masal İçinde” oyunu sahnelenecek akşam da saat 19.00 da “72.Koğuş” adlı oyun perdelerini Şanlıurfalılara açacak.



Bu gün bir basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi seyirciyi özlediklerini bildirdiler.



Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuar Birimi Sorumlusu İsmail Altıngöz, yaptığı açıklamada yedi sezondur seyirci ile buluştuklarını bu sezon ise sekizinci sezonun olduğunu aktardı. Konservatuar Birimi Sorumlusu İsmail Altıngöz şu açıklamayı yaptı;”7 yıldır Belediye Şehir Tiyatromuz Şanlıurfa’ya hizmet ediyor. Her yıl içerisinde yetişkinler için 30 tiyatro oyunu sahneledik. 9 ‘da çocuk oyunu sahneledik. Her hafta gündüz saat 13.00 da çocuklara gece saat 19.00 da yetişkinlere tiyatro oyunlarımız sergilendi.



Bu oyunlarda bazen yerel oyunlar tercih ettik. Halkımızın ilgisini tiyatroya artırmak için. Birçoğunu da Devlet tiyatrolarının oynatılmış oyunlarını seçtik. Böylece halkımızın tiyatro ihtiyacını karşılamış olduk. İlk başladığımız yıllarda belki 5-10 kişi izlemeye geliyordu. Ama şimdi salonumuz doluyor. Bu da bizim için sevindirici. Tiyatro sanatçılarımızın içinde öğrenci var. Öğretmen var. Bunlar tiyatroyu gönüllü olarak yapıyorlar.”



Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdulkadir Kırıcı, tiyatro oyuncularının seyirci ile buluşma heyecanı yaşadıklarını dile getirdi.



Ali ÇİZMECİOĞLU-URFAPRESS.NET