A.Rezak ELÇİ'nin Sergisi Bugün

16 Nisan 2012 11:47

Fotograf Sanatçısı Abdullah Rezak ELÇİ'nin 10. Kişisel sergisi olan "OBJEKTİFİMDEN URFA" adlı sergi bugün açılıyor. 
Fotograf Sanatçısı Abdullah Rezak ELÇİ'nin 10. Kişisel sergisi olan "OBJEKTİFİMDEN URFA" adlı sergi bugün açılıyor.Bugün saat 18:00'de Belediye Sergi Salonunda açılacak...



ABDULLAH REZAK ELÇİ kimdir...



1963 Şanlıurfa doğumlu. Şair Nabi İlkokulu, İmam Hatip Lisesi Orta bölümü, Ticaret Lisesi Muhasebe Bölümü, M.Y. O. İnşaat Bölümü, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümünden Mezun oldu. Fotoğraf sanatıyla 20 yıldan fazla bir zamandır haşir neşir olan ELÇİ; Şanlıurfa da fotoğraf sanatının oluşması, gelişmesi ve yaygınlaşması için kayda değer bir emek ve zaman harcamıştır. Bir grup arkadaşıyla birlikte 1995 yılında ŞURKAV Fotoğraf Topluluğunu, 2003 yılında ŞUFSAD’ın (Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği) açılmasında kurucu üye ve Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Yıllar içersinde, kişisel sergilere ve birçok karma sergilere katıldı, dia gösterilerinde bulundu. Fotoğrafları, Şanlıurfa ve ulusal bazda yayınlanan, bazı kitap kapaklarında, dergilerde, İl Yıllıklarında, Turizm ve tanıtım broşürlerinde yer aldı. Fotoğrafın yanı sıra, resim çalışmalarında bulunmuş, Pountizm (Noktalama Tekniği) tarzında resimler yapmış bu resimler kişisel ve karma sergilerde sergilenmiştir. M. Kurtoğlu’nun Urfa efsaneleri ve Z.Karagözlü’nün Urfa Halk masalları kitaplarına çizimler yapmıştır. Sanatçı Edebiyatla da iç içe olmuş, düz yazıları, şiirleri, röportajları bazı dergilerde (Anzılha, Yazgı, Harran, Bizim Urfa, şahika, Güneydoğu Life, seyir vs.) yayınlanmıştır. Şanlıurfa Belediyesinin 1984 yılından itibaren her yıl 11 Nisan Şanlıurfa’nın kurtuluş yıldönümünde düzenlediği yarışmalarda şiir dalında dört defa, kara kalem resim dalında bir defa dereceye girmiştir. Sanatçının yayınlanmış bir şiir kitabı vardır. (Mürekkebi Kurumuş Şiirler 2005) 1980 yıllarında, Şanlıurfa da mahalli olarak yayınlanan Şafak Gazetesinde üç yıl kadar çalışmış, yıllarca Basınla iç içe olmuştur. Kısa süreliğine de olsa, Harran da Anadolu Ajansı (AA) Muhabirliği (1992) Urfa’da yayınlanan GAP Gündemi Gazetesinde, Şanlıurfa Sembol Gazetesinde köşe yazıları yazmış ayrıca sayfasında haftalık köşe yazıları; yine internet üzerinden yayınlanan; www.Sanliurfa.com, www.Urfahaber.net, www.Sanlıurfasembol.com, www.Urfapress.com, www.Urfa1.com, www.rehavisanat. com da köşe yazıları yayınlanmıştır. Urfa da yayın yapan yerel Edessa TV. De Kültür sanatla ilgili 25 program yapmıştır. Sanatçı halen ŞUFSAD (Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları) Başkanı olarak görev yapmaktadır.



SERGİLERİ:



1991Nisan GAP İdaresi karma sergisi (Şanlıurfa DGSG ) 1992 Nisan 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluşu Yıldönümü Karma Sergi (Şanlıurfa GSG) 1993 Mayıs Birecik Kelaynak Festivali Karma sergi (Birecik Belediyesi Sergi Salonu) 1993 Haziran ŞURKAV Şanlıurfalı Sanatçılar Ankara karma sergi, (Zafer Çarşısı) 1993 Ekim Şanlıurfa Kültür Sanat Festivali 1.Kişisel Sergisi (DSİ Sergi Salonu) 1994 Kasım Diyarbakır 2.Kişisel Sergisi ( Dağ kapı Belediyesi Sergi Salonu) 1994 Aralık Şanlıurfa Çevre Sanatçıları Karma Sergi (Güzel Sanatlar Galerisi) 1995 Sinop Karma Sergi, (Sinop Güzel sanatlar Galerisi Sergi Salonu) 1995 Kayseri 3. Kişisel Sergisi, (Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu) 1995 Aralık Şanlıurfa 4. Kişisel Sergisi, (Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu) 1995 Kasım Şanlıurfa 1.GAP Kültür Spor Şenlikleri Karma Sergi 1996 Mart Şanlıurfa 5.Kişisel Sergisi (Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu) 1996 Eylül Van 6. Kişisel Sergisi (Güzel Sanatlar Galerisi) 1997 Ekim Adana, 7 Kişisel Sergisi (AFAD sergi Salonu) 1998 Mayıs Viranşehir 8.Kişisel Sergisi (Kültür Merkezi Sergi Salonu) 1999 İstanbul ŞURKAV Karma Sergi (CRR sergi Salonu) 2006 Şubat Urfa 9.kişisel sergisi Mısırın Gizemi (Belediye Sergi salonu) 2008 Nisan Urfa Harran Üniversitesi karma sergi (Belediye Sergi salonu) 2009 Nisan Sanatın Elçileri karma sergi(Belediye Sergi Salonu) 2011 Mayıs ŞUFSAD Karma Sergisi (Belediye Sergi Salonu) 2012 Nisan 10. Kişisel Sergisi (Belediye Sergi Salonu)