Uçağa bu maddeler artık alınmıyor!

02 Mart 2012 04:56

Uçak yolcuları dikkat!...Su, şurup, reçel, pekmez, bal, salça, kontak lenst sıvısı, sprey, jel, traş köpüğü, şampuan gibi sıvı kıvamındaki maddeler uçağa alınmayacak.Sadece çocuk mamaları alınabilecek.Ayrıntılar... 

Hava yoluyla seyahat eden yolculara iç hat uçuşlarında uygulanan el ve kabin bagajlarında sıvı kısıtlaması, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda başladı.

Uygulamanın ilk gününde basın mensuplarına açıklama yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, "Sıvı kısıtlaması uluslar arası havacılık kurallarının bir gereği olarak başlatılmıştır. Burada önemli olan yolcuların güvenliğin en üst düzeyde sağlanmasıdır" dedi. Bu uygulamaya göre her yolcu yaklaşık 20x20 santimetre boyutlarında 1 litrelik ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde her birinin hacmi 100 mililitreyi geçmemek üzere sıvı, jel ve sprey ürünlerini yanında bulundurabilecek. Ancak bebekler için mamaların ve hastalar için de ilaçların yolculuk sırasında yetecek miktarına istisna uygulanacak. Bunun dışında su, şurup, reçel, pekmez, bal, salça, kontak lenst sıvısı, sprey, jel, traş köpüğü, şampuan gibi sıvı kıvamındaki maddeler sadece bagajda taşınabilecek.


Yasaklanan maddeler havaalanında uçağa alınmayarak yeni konulan çöp sepetlerine atılıyor.