"Seydi Eyüpoğlu'nun sonu gelecek"

27 Ocak 2011 22:30

Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Uğraş, öyle bir konuştu ki deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Uğraş isimler vererek “Şanlıurfa Emniyeti satılmıştır” dedi ve Seydi Eyyüpoğlu’nun Fakıbaba için “Onu kulağından duvara 

Geçtiğimiz hafta darp olayları ile gündeme gelen Hizmet İş seçimleri ile ilgili suskunluğunu bozan Hizmet İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Uğraş, öyle bir konuştu ki deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Uğraş isimler vererek “Şanlıurfa Emniyeti satılmıştır” dedi ve Seydi Eyyüpoğlu’nun Fakıbaba için “Onu kulağından duvara çakarım” dediğini söyledi. Tüm bu iddialara karşı Belediye Başkanı Fakıbaba’nın korkusundan dolayı sesini çıkarmadığını söyleyen Uğraş “Seydi Eyyüpoğlu’nun sonu gelecektir” dedi.


 


Bu gün bir basın toplantısı düzenleyerek seçim günü yaşanılanları kendi penceresinden dile getiren Hizmet İş Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Uğraş bir takım haksızlıkların olduğunu ve seçimlerde siyasi baskınlığın ağırlıkla hissedildiğini söyledi.


 


Bir hayli sinirli olduğu gözlemlenen ve zehir zemberek açıklamalarda bulunan Hizmet İş Sendikası Başkanı Ali Uğraş “Ben tüm bu olanlardan dolayı Belediye işçilerini kesinlikle suçlamıyorum. Belediye işçisi kimse benim kadar iyi tanıyamaz. Ben 16 yıldır bu belediye işin temsilciliğini yapıyorum. Bu işçiler bir ekmek yiyorsa benim bunda büyük emeğim olmuştur. Tüm belediye işçilerinin de bunun farkında olduklarını çok ili biliyorum. Ama belediye işçileri son yapılan seçimle kaba kuvvetin ve milletvekilinin baskısı altına girmiştir. Çaresiz olan Belediye işçileri böylelikle kaba kuvvete ve milletvekili baskısına boyun eğmiştir. Belediye işçilerinin başkanı da aradan 10 gün geçmesine rağmen hala sessizliğini bozmamıştır. Fakıbaba korkmuştur nedeni ise Seydi Eyyüpoğlu’dur.


 


Seydi Eyyüpoğlu seçimden 4 gün önce tüm belediye işçilerini toplamış ve bir konuşma yapmıştır. Bu tehdit dolu konuşmada ‘Benim yeğenimi seçin. Siz benim yeğenimi seçerken Fakıbaba kalkar da size bir şeyler söylerse onun kulağını çiviyle duvara çakarım. Fakıbaba sizlere bir şey diyemez” demiştir.


 


Bazı belediye işçileri bu söylenenleri Fakıbaba’ya gelerek söylemiş ve Fakıbaba korkusundan hiçbir şey yapamamıştır. Fakıbaba’nın tüm bu olanların karşısında sesi çıkmamıştır. Fakıbaba bu tehditlara boyun eğmiştir.


 


Diğer taraftan SSK’da odacı olarak çalışan bir kişiyi Fakıbaba yine Şanlıurfa Belediyesi’ne getirerek bu kişiyi Kaçak Su Ekibi bölümünde işe almıştır. Çünkü bu adamın arkasında milletvekili Seydi Eyyüpoğlu var ve Fakıbaba Eyyüpoğlu’nun sözleri üzerine bu kişiyi işe almıştır. Bu kişi ise Hizmet İş seçimylerinde tehditler savurmuş ve komaya giren İbrahim Akbaş’ın dövülmesinde önemli rol oynamıştır. Herkesin bunu bilmesine rağmen bu kişiye hiç karışılmamış ve işine devam ettirilmiştir” dedi.  


 


 


 


 


 


“FAKIBABA, EYYÜPOĞLU’NUN KUKLASI”


 


Zehir zemberek sözlerini  sürdüren Hizmet İş Şanlıurfa şube Başkanı Ali Uğraş daha sonra Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba’nın milletvekili Seydi Eyyüpoğlu’nun kuklası olduğunu söyledi. Uğraş “Fakıbaba’nın Vekil Eyyüpoğlu’nun kuklası olduğu söylenmişti. Ama bu sözlere zaman zaman inanmış zaman zaman ise inanmamıştım. Ama bu yapılanlar sonrasında Fakıbaba’nın bir takım kişilerin kuklası olduğunu anladım. Tüm bu yaşanılanlardan sonra yoğun bakımdan çıkarak evinde hasta şekilde yatan Akbaş’a telefon açılıyor ve şikayetçi olmaması için Akbaş tehdit ediliyor” dedi.


 


Sözlerinde Şanlıurfa Emniyeti’nin de taraf tutuğunu iddia eden Uğraş “Şanlıurfa’daki emniyet benim seçimimde satılmıştır. Başta Emniyet Müdürü olmak üzere tüm polisler satılmıştır. Polis şefleri seçimde göğsüme yumruk atarak ‘Bunu dışarı atın’ diyerek davranışlar sergilemiştir.


 


Eğer, bu gün Fakıbaba 86 bin oy almışsa bunu benim gibilerin sayesinde olmuştur. Şanlıurfa halkı bizlere yapılan bu zulmün arkasında duracaktır. Hiçbir sivil toplum örgütünün de bu güne kadar hiçbir açıklama yapmamıştır bu da bizleri üzmüştür. Urfa bilsin ki; yarın başka nedenlerden dolayı aynı şekilde başkalarına da şiddet uygulanacaktır. Kaba kuvveti ve milletvekilini arkasına alanlar daha birçok bu tür iş yapacaktır. Ben emniyet teşkilatına sesleniyorum. Emniyet müdürüm size iki defa çağrı yaptım sizin birim amirleriniz beni göğsümden vuruyor ve beni dışarı atıyorsa bu ne demektir.


 


Eyyüpoğlu, tehdit ederken Fakıbaba’nın 10 gün sesi çıkmamıştır ve Ali benim arkadaşımdır diyen Fakıbaba aliyi neden 10 gündür aramıyor? Bu korku ve bu boyun eğmek neden. Ben bunu haykıracağım ve hayatım yettiğince bunu haykırmaya devam edeceğim. Urfa halkı bu gafletten bir gün mutlaka uyanacaktır.


 


 


 


“FAKIBABA SANAYİCİ VE MİNİBÜSÇÜLERE KARŞI GÖSTERDİĞİ TAVRI NİYE ŞİMDİ GÖSTERMİYOR”


 


Uğraş, yıllardır destek verdiği Fakıbaba’yı bir anda silip atan açıklamasında “Fakıbaba sanayiciler ve dolmuşçular konusunda dik durmuştur ama Eyyüpoğlu karşısında dik duramamıştır. Fakıbıba mı belediye başkanıdır yoksa Eyyüpoğlu mu belediye başkanıdır?


 


AK Parti, Eyyüpoğlu’nu Ak Parti’ye almakla büyük hata yapmıştır. Onun listeye girmemesi için tüm mücadelemi yapacağım. Ak parti düşünsün kaç oy kazanacağını ve kaç oy kaybedeceğini iyice düşünsün. Benim ailemden artık kimse Ak Parti’ye oy vermeyecektir. Bunu Erdoğan çok iyi bilsin parti il teşkilatı da bunu iyi bilsin. Benim arkadaşlarıma tehditler savrulmuştur. Eyyüpoğlu, kaba kuvvetle STK’ları ele geçirmeye çalışıyorlar ve kendi milletvekilliğini korumaya çalışıyor. Hiçbir zulmün devamı yoktur eyyüpoğlunun sonu gelecektir.


 


Olayla ilgili ben yargıya güveniyorum. Dava neticelenir ve Urfa halkı kimin hakla olduğunu görür. Yargıya sonsuz hakkım var ve yargı sonucunu bekliyorum. Olay yerinde polis kamerası kafasına göre hareket ediyordu. Puşili adamlar geziyordu ama polisler bunları çekmiyordu. Bunun da nedenini öğrenmek istiyorum ve konu ile ilgili her zaman doğruları da haykıracağımı söylemek istiyorum” diye konuştu.


SEMBOL HABER


 


 


 



height="327">
ALİ UĞRAŞ'TAN BOMBA İDDİALAR
Yükleyen sanliurfasembolgazetesi. - Yepyeni haber videoları