Çıplak kadın ve hırsızlık!

26 Eylül 2009 16:52

Böyle hırsızlık görülmedi ... 
Böyle hırsızlık görülmedi

Sürrealist ressamın, karısını göbeğinin üzerinde deniz kabuğu ile sırt üstü uzanmış çizdiği tabloya silahlı baskın



Sürrealist ressam Rene Magritte'in 750 Bin Euro değerindeki tablosu Belçika'daki bir müzeden silahlı kişiler tarafından çalındı.

Magritte'nin 1948 tarihli bu tablosunda eşi Georgett'i göbeğinin üzerinde bir deniz kabuğu ile sırt üstü uzanmış şekilde gösteriyor.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre tablo perşembe günü Magritte'in hayatı ve eserlerine adanmış müzenin açılmasından kısa bir süre sonra çalındı.

Müzenin yöneticisi Andre Garitte olayı şöyle anlattı: "Biri Asyalı görünümlü biri İngilizce diğeri Fransızca konuşan iki silahlı adam zorla içeri girdi. Hırsızlar müze çalışanlarını yere yatmaya zorladı. Soygun sırasında müzede iki ziyaretçi bulunuyordu. Ama soyguncular silahlarını kullanmadı ve kimsenin burnu bile kanamadı. " 20'nci yüzyılın en etkileyici sanatçılarından biri olan Rene Magritte pop müzik ve soyut sanata da ilham verdi.

Rolling Stones'un bir albümünün kapağı İngiliz grup Oassis'in bir videosu Paul Simon ve John Cale'in bazı şarkıları Magritte'den esinlenerek yaratıldı.

Magritte de eserlerinde Laurel ve Hardy'nin güldürülerinden Dashiel Hammett'ın dedektif romanlarından etkilendi. Kariyerine bir reklam sanatçısı olarak başlayan Magritte müzik albümleri için de kapak yapmıştı.




vatan